otrdiena, 2014. gada 1. aprīlis

Starpkonfesionālais diskusiju vakars

Protams, ka diskusijas Koferī ir notikušas un notiks arī turpmāk, taču tās vienmēr bijušas mazu grupiņu formātā, vai arī formā lektors – klausītāji. Šoreiz gan bija citādāk – diskusijas formāts klausītājiem noteikti atgādināja tādu zināmu TV raidījumu kā „Kas notiek Latvijā”, jeb, kā to mēdza saukt, – „Domburšovu”.  Tā tēma: "Kā kristietim reaģēt kara, konflikta situācijā?" Vadītāja lomā godam iejutās diakons Pēteris Skudra, kura uzdevums bija rosināt un virzīt diskusiju, kā arī, ja nepieciešams vai rodas izdevība, provocēt runātājus.
„Šova” dalībnieki atbilstoši vakara nosaukumam pārstāvēja dažādas reliģiskās konfesijas – bija ieradies Latvijas baptistu draudžu savienības garīdznieks Jānis Akmens, evanģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Ingus Dauksts, Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles vikārs priesteris Renārs Birkovs, kā arī LU teoloģijas fakultātes students Ojārs Kapteinis.
Diskusijas gaitā tika skarti dažādi jautājumi, kas saistīti ar konfliktsituācijām, to veidiem un iespējamiem risinājumiem, gan sadzīviskā un ikdienas mērogā (ar piemēriem no pašu dzīves), gan skatoties globāli – it īpaši atsaucoties uz šobrīd notiekošo situāciju Krimā. Diskusijas dalībnieki, kā jau personības, ne visos gadījumos viens otram piekrita, taču prata pieņemt un cienīt citu viedokli, kā arī to papildināt.
Vakars bija izdevies un laiks aizskrēja nemanot – turklāt visi jautājumi nemaz netika iztirzāti, atstājot iespaidu, ka runātāji ir gatavi runāt (un klausītāji – klausīties) vēl ilgi un dikti. :)

Bet jau šo svētdien, 6. aprīlī – Filmu vakars!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru