ceturtdiena, 2014. gada 17. aprīlis

Improvizēta Pūpoldiena

Pagājutās tvētdienat vakarā mēt, koferēni, atkal viti tanācām vienu viet un gaidījām, ko tad tis vakart mumt netīt. Un, jā, ko tikai šis vakars neatnesa, sākot ar manāmu neizpratni, kura, es pieļauju, pie iepriekšējā teikuma bija arī Tavā sejā, turpinot ar jau lielāku daļu smaidiem, smiekliem un daž ne dažādas improvizācijas.  Par šo, mazliet līksmāko, noskaņojumu Palmu svētdienā parūpējās Rīgas Improvizācijas teātra aktieris Viesturs Vizulis. Rezultātā – pilnīgi neordinārs, taču fantastisks vakars, kurā ikviens no skatītājiem vairs nebija tikai no malas lūkotājs. Katram bija iespēja izpausties, izpausties un iejusties savā konkrētajā situācijā, konkrētajā uzdevumā. Atkārtošanās nebija pieļaujama, tā pat nebija iespējama! Katrs uzdevums tāpat kā tā veicējs bija pilnīgi unikāls, tas šos mazos priekšnesumiņus, ja tā var teikt, padarīja īpaši aizraujošus.
Lai gan ne vienmēr viss notiek precīzi laikā un ideāli, improvizēšanai tieši tas ir tas, kas vajadzīgs. Un neviens pat nemanīja, ka paspēja jau satumst, ka laiks doties mājup un laiks noskaņoties uz pašu svarīgāko – uz Kluso nedēļu, kas mums parāda plašo emocionalo spektru starp sajūsmu, ar kādu Jēzus Palmu svētdienā tiek sagaidīts Jēruzalemē, līdz tik pat spēcīgajām sāpēm Viņa krustā sišanas brīdī.
Dosimies Krusta ceļā, pārdomāsim, ko mūsu Kungs pārdzīvoja priekš ikkatra no mums, vairosim šo bezgalīgo, Tēva dāvāto mīlestību un svinēsim, līksmosim un slavēsim Svētajā Garā Kunga Augšāmcelšanās svētkos jau pēc dažām dienām! Svētdienas vakarā 19:45 Pils ielā 2. Tev tas jāpiedzīvo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru