otrdiena, 2014. gada 25. marts

Reiz liecību vakarā

Svētdienas vakars, ārā ir tumšs, un drēgnais vējš, skriedams šurpu turpu, sitas pret palodzi, it kā tīšām, it kā gribēdams iebiedēt. Ir draugi, kas cieši blakus cits citam sasēdušies ap kamīnu un ir cilvēks, kurš runā, kurš stāsta. Nē, viņš nestāsta spoku stāstus vai kādas uz vietas sacerētas pasakas ļaužu izklaidēšanai. Viņš stāsta to, kā Dievs ir viņu uzrunājis.
Dievs ar mums runā, Viņš vēlais, lai mēs viņā ieklausītos, taču tas mēdz notikt arī visneiedomājamākajās situācijās, kad esam uz to gatavi vismazāk.Vismaz mums tā liekas. Bet Dievs vienmēr izvēlas īsto brīdi.
Tieši tā notika arī mūsu ciemiņam no siltās Itālijas Marco. Sākotnēji viņš aktīvi neiesaistījās savas, teikšu, ne mazās (atcerēsimies, ka runa ir par Itāliju) draudzes dzīvē, taču vēlāk Marco sāka just vēlmi cilvēkiem ko dot no sevis. Vairāku gadu garumā jaunieti vilināja doma braukt uz Rumāniju, lai organizētu kādu bērnu nometni. Taču tāds nebija Kunga plāns. Vismaz ne attiecībā uz Rumāniju. Marco radās iespēja doties uz Latviju, kā rezultātā viņš šeit ir paguvis gan vadīt nometni, gan pabūt alfa kursā, gan koferī un bail pat domāt, kur vēl tikai ne ;D
Pēc visnotaļ siltās, pārdomu pilnās Marco uzrunas sekoja absolūti citāda pieredze, absolūti cits stāsts. Kristapa stāsts. Kristaps ir jaunietis no Cēsīm, kurš, aizbraucot Erasmus apmaiņas programmā, stastapa Dievu. Jāteic, ka pat pārliecinātam katolim šis stāsts varēja šķist vairāk kā mistisks. Kā saka, Tā Kunga ceļi ir neizdibināmi.
Lai arī neizdibināmi, tomēr kopīgi mēs, bez šaubām, varam vismaz censties saprast.

Tieši to darīsim šajā svētdienā, 30. martā, kad notiks „Kofera” pirmās starpkonfesiju debates, kuās tiks runāts par tādām sāpīgām un aktuālām tēmām, kā kristietim reaģēt kara un konfliktu situācijās. Uz šo un citiem jautājumiem atbildes sniegs evanģēliski luteriskās baznīcas mācītājs, baptistu baznīcas un LU teoloģijas fakultātes pārstāvji, kā arī mūsu pašu priesteris Renārs. Diskusiju vadīs diakons Pēteris Skudra. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru