piektdiena, 2014. gada 7. marts

Kā koferis gavēnī iesoļoja (feat. pankūkas!)


Tā kā pagājusī svētdiena bija pēdējā pirms gavēņa, „koferis” to izvēlējās pavadīt mazliet citādāk kā parasti, sākot jau ar galdu. Lai arī cepumiem un tējai nav ne vainas, ik pa brīdim gribas kaut ko pamainīt, ne?  Tāpēc mēs nedaudz pacentāmies virtuvē un uzcepām  izcili garšīgas pankūkas.
Kad bijām iestiprinājušies, laiks izkustēties. Tur mums palīdzēja māsa Inese Lietaviete, kura mums sniedza ieskatu ebreju dejas tradīcijās. Šo deju pamatdoma ir vienot kopienu, kas bija īpaši svarīgi laikā pēc otrā pasaules kara, kad ebreji atgriezās savā tēvzemē no visām pasaules malām. Tāpēc arī dejas notiek kopīgā aplī un,  lai ikkatram palīdzētu iejusties kopienā, ir ļoti vienkāršas.  Un tieši tāpēc, ka soļi nesagādā grūtības, dejotprieku var izbaudīt pilnībā.      
Vakara noslēgumā devām iespēju mūsu ” koferēniem”  izdziedāties ar mūsu karaoke aparātu. Vakara gaitā redzējām vairākus izcilus priekšnesumus, piemēram, Toma un Artūra „Tribute”, ko oriģināli izpilda „Tenacious D” kā arī Jāzepa sirdi un, iespējams, arī bungādiņas plosošo Adeles megahita „Someone like you” versiju. Nedrīkst nepieminēt priestera Renāra, jāteic, trāpīgi izvēlēto dziesmu „Ar Dievu, meitenes!”, ko viņš izpildīja ar Kasparu.

                Tātad- pankūkas, dejas un dziesmas. Vismaz es to sauktu par veiksmīgi pavadītu svētdienas vakaru. Gaidīsim jūs visus jau atkal šo svētdien, kad priesteris Renārs centīsies atbildēt uz visiem jūsu āķīgajiem jautājumiem nu jau trešajā „Kofera” preisteru cepināšanā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru