trešdiena, 2014. gada 12. marts

Lielā Gavēņa laiks

Pelnu diena,  Gavēnis, Lieldienas.  Tik secīgi, vienkārši un pašsaprotami. Secīgi, jā, bet vai vienkārši? Gavēnis nekad nav vienkāršs, ikdienišķs. Ja tāds tas šķiet, tad tas nav īsts gavēnis.  Šim periodam jābūt īpaši mierīgam, dvēseliskam un Dievam veltītam. Tā nav tikai atteikšanās no gaļas vai saldumiem. Šis laiks simboliski atgādina tās 40 dienas, kuras Pestītājs pavadīja tuksnesī lūgšanā un gavēnī.  Pelnu trešdiena mūs ieved dziļu pārdomu periodā. „Atceries, cilvēk, ka puteklis esi un par putekli pārvērtīsies (sal. Radīš. 3, 19).”
Pārdomas rada jautājumus. Patiesībā – daudz jautājumu. Jautājumi prasa atbildes, un mēs prasījām priesterim Renāram visu, kas jau kādu laiciņu bija sakrājies neuzjautāts. Sākām ar pašiem aktuālākajiem jautājumiem par to, kas īsti ir gavēnis, kā to pavadīt vislabāk un kā sevi attīrīt kā miesīgi, tā garīgi. Vēlāk tikām jau pie bībliskākām tēmām, kur apspriedām jau Rakstu fragmentus no Vecās Derības.
Jau nākamajā svētdienā no jautātājiem tapsim par klausītājiem un gaidīsim ciemos Rīgas Katoļu ģimnāzijas kapelānu priesteri Pēteri Alusiku, kā arī Jāni Kurševu. Atkarība no Dieva - pilnīga brīvība. Tā skan šīs nedēļas tēma.
Vai Tu gribi būt brīvs?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru