ceturtdiena, 2014. gada 15. maijs

Kā saskatīt Dievu it visā..

            Saskatīt Dievu var it visur. Lai gan acīm neredzams, Dievs ar savu klātbūtni mūsu ikdienā paveic loti daudz. Pagājušā svētdienā par to mūs pārliecināja Kristaps Stikuts, kurš mums pavēstīja, ka Dievs ir sastopams cilvēkos, dabā, kā arī mūsos pašos.
            Apziņa, ka Dievs ir tepat blakus un mūs nekad neatstāj, it īpaši grūtākajos brīžos, ir ļoti būtiska kristieša dzīvē. Viņš var mūs uzrunāt visnegaidītākajos brīžos, tāpēc mums vienmēr jābūt modriem. Līdzīgi kā ir skanējuši Jēzus vārdi "Esiet nomodā!" Kad cilvēks gul, viņš nevar veidot attiecības ar citiem. Viņš nespēj uztvert notiekošo ap sevi. Man šie vārdi atgādina, ka mums ir jāmēģina veidot tuvākas, draudzīgākas attiecības ar mūsu līdzcilvēkiem. Mums katram noderētu vairāk pievērsties savam tuvākajam, izjust viņu, apjaust to, kas viņu nodarbina, uzminēt, ko viņš vēlas.  Lai viņa vajadzība, viņa prieks būtu arī manējais. Ar Dievu satikties caur tuvāko, caur jebkuru cilvēku, kuru sastopu savā ceļā.
            Ceļu turpinot, Kofera nākošais punkts ir jau šī svētdiena, 18. maijs, kad pēc kārtīgas nosportošanās, neaizmirsti piekāpt ciemos, jo kopīgi sagaidīsim kādu īpašu misionāru no Belģijas - Žozefu Bastēnu, kurš mums unikālu lekciju.. par kādu tēmu? Nāc un uzzini!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru