ceturtdiena, 2013. gada 4. aprīlis

Lielā Diena



Kristus ir augšāmcēlies!
„Kristu, mans Kungs,
Ar savu augšāmcelšanos Tu esi uzveicis to,
Kas mani šķīra no Tevis.
Kāpēc gan es tagad lai bīstos un baiļojos,
Kāpēc lai mana sirds
Nebūtu droša un pilna prieka?”
            Jā, patiešām, Koferis ir nosvinējis savas pirmās Lieldienas un tieši, pateicoties Jums, dārgie koferēni, vakaru varējām pavadīt tik jautrā un patīkamā gaisotnē.
40 dienu ilgais gavēnis bija pārdomu laiks, kurā pieskārāmies tādām tēmām kā Dieva baušļi, Dievišķās skumjas, svētums un svētie. Centāmies sagatavoties šiem brīnišķīgajiem svētkiem, runājot par tēmām, kas ir saistītas ar savas sirdsapziņas izmeklēšanu, tādējādi emocionāli sagatavojoties Kristus Augšāmcelšanās svētkiem.
            Kā jau mums pēdējā laikā ierasts, vakaru iesākām ar nelielu uzrunu un galda svētīšanas lūgšanu, pēc kuras sekoja neilgs brītiņš, lai visi spētu apsveicināties savā starpā, papļāpāt par nedēļas notikumiem un dalīties priekā, kas mūs visus šajā dienā vienoja. Pēc šī mazā ievada pieskārāmies tradīcijām, kuras paši Lieldienās reti piekopjam – dalījāmies komandās un devāmies meklēt olas, kas bija paslēptas visdažādākajās vietās. Pēc tam turpinājām ar olu sišanās čempionātu un olu mētāšanas sacensībām. Viss vakars aizritēja nemanot, spēlējot dažādas spēles un kopīgi priecājoties par mūsu atpestīšanu. Vakaru noslēdzām ar slavas un prieka dziesmām, kā arī kopēju lūgšanu un, protams, dodot viens otram svētību un novēlot patīkamu nākošo nedēļu.
            Jāatzīst, ka es pats, šādi vēl iepriekš nebiju sagaidījis Kristus Augšāmcelšanās svētkus, bet, jāteic, tas bija super! Paldies visiem, kuri ieradās un palīdzēja šim pasākumam būt tik lieliskam, cik lielisks tas bija, kā arī – tiksimies jau 07.04., t.i. šo svētdien, kad runāsim par kalna svētībām un turpināsim līksmot.

Raksta autors: Artūrs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru