ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Kalna Svētības

            Sniegotajā 2013. gada 7. aprīļa svētdienā koferēni pulcējās Pils ielā 2, lai ne vien satiktos, uzspēlētu kādu jautru spēli un parunātos, cepumiņu vienā, tējas krūzi otrā rokā turēdami, bet arī, lai lūgtos un pateiktos Dievam, ar slavas dziesmām slavētu Viņu un dzirdētu seminārista Pētera Skudras lekciju par Septiņām Kalna svētībām.
            Un te nu būs arī neliels ieskatiņš par lietām, kas man visvairāk iekritušas sirsniņā no Pētera lekcijas. Tādēļ priecāšos, ja arī Tu padalīsies un atstāsi komentārā kaut ko, kas uzrunājis tieši Tevi. :)
            Par Septiņām Kalna svētībām varam lasīt Mateja Evaņģēlijā. Pēteris mums izskaidroja  5. nodaļas 3-10 pantu.
            *3 “Svētīgi garā nabagi, jo tiem pieder Debesu valstība.” - Jēzus sāk savu runu ar to, ka cilvēks, kas ir garā nabadzīgs, ir patiešām svētīgs. Lai to atzītu, mums patiešām ir jābūt pazemīgiem Dieva priekšā. Un Jēzus mūs māca būt pazemīgiem. „Ņemiet uz sevi manu jūgu, mācaties no manis, jo es esmu lēnprātīgs un no sirds pazemīgs; tad jūs atradīsit atvieglojumu savām dvēselēm. Jo mans jūgs ir patīkams un mana nasta viegla.” Redziet ņemt uz sevi Jēzus jūgu nozīmē, pilnīgi nodoties Viņam.
            *4 “Svētīgi tie, kam bēdas, jo tie tiks iepriecināti. “ - Vislabākais cilvēkam, grūtībās esot, būtu slavēt Dievu, slavēt Viņu caur šīm grūtībām. Jāatceras, ka Dievs mūs vada un, ja Viņš kaut ko pieļauj, tad tas ir ļoti labi. Un tieši caur grūtībām Viņš rada prieku!
            *5 “Svētīgi lēnprātīgie, jo tie iemantos zemi. “ - Tas nenozīmē, ka cilvēkam jābūt kā lēnīgam igaunim, drīzāk mums ir jāpriecājas par visu, kas mums ir dots. Aprīlī sniegs ? Woow, cik forši, sen tā nav bijis! Dievs mums dāvā iespēju šo Viņa radīto baltumu un gaišumu virs zemes baudīt ilgāk. Kaut vien šādā veidā mēs varam meklēt Dievu savā dzīvē. Un tā pat kā mēs meklējam Dievu, mēs meklējam arī patiesību, skaistumu un svētumu. 
            *6 “Svētīgi izsalkušie un izslāpušie pēc taisnības, jo tie tiks paēdināti. “ - Mēs esam izslāpuši un izsalkuši pēc Dieva mūsu dzīvē. Jo vairāk mēs tieksimies pēc svētuma, jo vairāk mums slāps. Bet skaistākais ir tas, ka Dievs padzirdīs un paēdinās it visus, kuriem, ilgojoties un tiecoties pie Viņa, slāpst.
            *7 “Svētīgi žēlsirdīgie, jo tie dabūs žēlastību. “ - Pēteris mūs aicināja atcerēties Jēzus sacīto, “Ko jūs esat darījuši maniem vismazākajiem brāļiem, to jūs esat darījuši Man”, tātad, darot labu citiem, mēs darām labu Dievam.
            *8 “Svētīgi sirdsšķīstie, jo tie Dievu redzēs. “ - Te savukārt Pēteris mūs aicināja veltīt laiku un tiekties nevis pēc kādiem laicīgiem uzlabojumiem, bet pēc garīgās šķīstības un svētības, domāt nevis par savu apģērbu, bet tā vietā domāt par savām attiecībām ar Dievu. Šīs attiecības varam uzlabot kaut vai, piemēram, pasakot “Nē” nāvīgiem grēkiem. Kad tas izdarīts, nākamais solis ir pateikt “Nē” ( un to arī izpildīt(!) ) parastajiem ikdienas grēkiem, tajā skaitā, stundu vai lekciju nobastošanai. Un trešais solis pretim šo brīnišķīgo attiecību uzlabošanai ir pateikt “Nē” situācijām, kas mūs mudina uz grēku.
            *9 “Svētīgi miera nesēji, jo tie tiks saukti par Dieva bērniem. “ - Mums kā kristiešiem jārāda citiem paraugs. Mums vajadzētu pašiem dzīvot mierā un saticībā, jo galu galā mūsos taču ir Dieva miers ! :)
            *10 “Svētīgi taisnības dēļ vajātie, jo tiem pieder Debesu valstība. “ - Vai Tu nebaidies un nevairies atklāt citiem, ka esi kristietis/-e ?
            Vēl Pēteris mums atgādina, par lielisku portālu- www.bibele.lv -, kura dēļ Bībeli ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību varam lasīt, atrodoties jebkurā.
            Tā nu cerībā, ka šis rakstiņš kādam noderēs un turklāt tiks papildināts, vēlu jauku nedēļu, lai jau atkal varētu satikties svētdien “Koferī” pulksten 19:45 :)

Raksta autore: Ilga Vecenāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru