svētdiena, 2012. gada 2. decembris

02.12.12 Prieks! :))

         Nav konkrētas definīcijas, kas ir prieks, bet visi zina, ka tās ir jaukas emocijas, kuras mūsu dzīvi padara krāsaināku. Bez prieka dzīvē nebūtu līdzsvars, jo ap cilvēku dien dienā ir arī ne tik labas lietas.
         Prieks noteikti sagādā pozitīvas emocijas, priecājoties cilvēki visbiežāk smaida un viņu acis iemirdzas priekā.
         Prieku mēs nevaram aptaustīt vai pasmaržot, taču tas iet paralēli ikdienai visu mūsu dzīvi. Pastāv dažāda veida prieki: patiess prieks, viltots prieks un diemžēl arī skauģu prieks. Patiess prieks ir tad, kad cilvēks priecājas par kādu notikumu vai panākumu, piemēram, par savu uzvaru kādās sacensībās. Un šāds prieks rodas ne tikai no lieliem panākumiem, bet arī ikdienā no mazām lietām, piemēram, kad uzsnieg pirmais sniegs vai pavasarī izdīgst zaļā zāle.
         Cilvēki vārdu prieks lieto arī brīžos, kad nav par ko priecāties, bieži vien priecājoties par citu neveiksmēm, bet tu nesaņemsi tik daudz prieka un laimes smejoties par citiem, kā iepriecinot citus. Neapšaubāmi prieku sagādā dāvāt prieku citiem. Darot kādam labu, tas ir divkārš prieks, jo prieks ir apkārtējiem un prieks ir Tev!
        Advente ir gaidīšanas laiks, prieka gaidīšanas laiks, tieši tāpēc šo svētdien, pirmajā adventē, mēs runāsim par prieku. Diskutēsim par to, kas ir prieks, kas mums sagādā prieku, kāpēc advente ir prieka laiks, kā arī par to, kā prieks saistās ar ticību! Gaidīsim arī Tevi Pils ielā 2 pēc vakara Sv. Mises.

Tiekmaies "koferī"! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru